Om träningen

Om träningen

 

 

Frihetsträning

 

Att träna utan utrustning från marken eller uppsuttet. Att ha ett samarbete och kommunikation med sin häst som gör att linor, tyglar och bett inte längre behövs. Frihetsträning skapar en bättre förståelse mellan dig och hästen och därmed en bättre relation.

Akademisk ridkonst

 

Förr i tiden utbildade man hästarna till att vara användara i en annan sorts stridskonst än den senare militären gjorde, då lades mycket stort värde på kvaliten av hästens utbildning. Hästen skulle vara mycket lyhörd, kvick, balanserad och vändbar med speciellt fokus på sätet då man red på en han med vapnet i den andra. Nu för tiden används den akademiska ridkonsten även som en gymnastiserande friskvård för hästen och vilken sorts häst du har spelar ingen roll, utan man jobbar för att stärka hästen med de förutsättningar den har för att fåen så hållbar och välmående häst som möjligt.

Hästkommunikation

 

Den största utmaningen vi som hästmänniskor ställs inför är hur vi på bästa sätt ska kommunicera med vår häst på bästa sätt för att vi ska förstå varandra.

 

Förstår du vad din häst vill? Förstår du vad din häst visar? Att kommunicera med din häst på ett sådant sätt att ni förstår varandra är inte helt lätt och kräver mycket medvetenhet om ditt kroppspråk när du är med din häst.

Trickträning

 

Trickträning kan vara ett bra komplement eller bara en rolig grej att göra tillsammans med sin häst, det kan hjälpa din häst både fysiskt och mentalt och kan också vara en hjälp iatt skapa en bättre relation med sin häst.

 

 

 

 

 

 

 

Övrigt

Jag kan även hjälpa till med t.ex. problemlösning, miljöträning, inridning samt vidareutbildning.

Copyright © All Rights Reserved