Om mig

Om mig


Mitt namn är Johanna Akke jag har haft och hållt på med hästar nästan hela mitt liv. Jag började på ridskola när jag var tre och fick min första ponny när jag var fem. Jag fortsatte mina ponny år (och senare med storhäst) med att träna dressyr, hoppning och fälttävlan men var inte riktigt nöjd med de 'traditionella' moderna metoderna.

Men det var först när jag köpte mitt fullblod Billy som jag verkligen började ändra på saker. Billy är envis som synden, han slängde av mig nästan varenda dag den första tiden och satte sig på tvären med allt och inget mest för sakens skull kändes det som då och inga av de vanliga sätten riktigt funkade längre och folk sa åt mig att göra mig av med honom och skaffa en "riktig" häst.

Jag övervägde det aldrig för en sekund istället började jag mer intensivt snurra in på de där andra metoderna och tankesätten som jag suttit och sneglat på i många år utan att egentligen ta tag i saken och sagt och gjort så började jag först med så kallad natural horsemanship och därifrån vandrade jag vidare in på trickträning, frihetsträning och akademisk ridkonst.


Jag har även haft möjlighet att träningsrida galopphästar, kört enbett, par och fyrspann vid Flyinges Hippologigymnasium, tränat voltige, ridit teamchasing, tornerspel och jaktritt. Jag har även gått hovslagarutbildningen på Flyinge.


Jag har haft möjligheten och privilegiet att träna en mängd olika hästar både mina egna och andras och strävar alltid efter bli bättre och lära mig mer och har tränat för tex. Rebecka och Christofer Dahlgren, Honza Blaha och Arne Koets.


Jag är sedan 2017 en del av Team HorseVision.


Jag försöker alltid tänja gränser, pröva nya saker och se vad vi kan uppnå bara vi försöker.Foto av Equine by Wengdahl

Foto av Jenna Väinonpää